IMG_3252

Ongeveer 15 jaar geleden ontstond het idee om een jeu de boulebaan aan te leggen achter de Loarkit tussen de dennen. Een aantal oudere leden nam het initiatief en met behulp van een graafmachine werd er een ½ meter zand afgegraven en weer vol gestort met eerst grof puin en hier bovenop een heel fijn soort puin. Zo ontstond er een water doorlatende oppervlakte waar door 3 partijen gespeeld kon worden. Het voordeel van jeu de boulen is dat het minder vermoeiend is dan klootschieten en zodoende tot op hogere leeftijd gespeeld kan worden. Na een aantal jaren bleek dat de baan niet toereikend was voor het aantal liefhebbers. Dus werd hij uitgebreid met een aantal meters zowel in lengte als breedte zodat er nu door zeker 4 groepen van 4 spelers gespeeld kan worden. Elke donderdag is de baan volledig bezet. De opstaande randen eromheen die eerst van hout waren werden vervangen door  betonranden en een trottoirrand. Dus voor jaren duurzaam.

Inmiddels was er ook een houten overkapping bijgeplaatst dat eerst dienst had gedaan als barvoorziening bij een jubileumfeestje van ’t Loar. Eventueel wordt er geschuild voor een regenbuitje en is er een aantal banken geplaatst voor vermoeide benen. Een kapstok en tafel maken het compleet.

Wilt u dit spel ook eens beoefenen? Elke donderdagmiddag om ± 14.00 uur is de koffie klaar en worden de groepjes door loting aangewezen. Het is zuiver recreatief en  beslist geen competitie. Er vallen dus ook geen prijzen te winnen. Dan worden er 3 rondes gespeeld en daarna is de Loarkit weer open voor een drankje. De spelers hebben eigen ballen maar om te oefenen zijn er ook extra ballen voorradig. Dus kom gerust eens langs om gezellig met buurtgenoten te jeu de  boulen.